Kartulid juustu ja suitsuvorstiga

4 keedetud kartulit
50 g riivitud Dr Helluse juustu
50g Wõro täissuitsuvorsti Moskva
soola
purustatud pipart
hakitud peterselli

Lõika kartul pooleks ja õõnesta kartulisse väike auk. Sega kokku riivitud juust ning hakitud suitsuvorst. Pane segu lohku ning küpseta 180 kraadi juures kuni juust on sulanud. Enne serveerimist raputa peale peterselli

Kiluvorm

8 kooritud kartulit                 
100g Tere Hapukoort         
100 ml Tere vahukoort                                          
200 g Kihnu Kala vürtsikilu fileesid (Tallinna Kilud TEM)                                          
2 muna           
hakitud murulauku
hakitud rohelist sibulat
hakitud sibulat                      
soola ja pipart

Riivi kartul peenema riiviga ära ning suru liigne vedelik välja. Sega kurnatud riivitud kartul kokku hapukoore, vahukoore, 1/3 puhastatud ning hakitud kilurümpade, hakitud ürtide, sibula ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu ahjuvormi ning lao kunstiliselt järelejäänud kilurümbad peale. Küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit kuni 1 tund või niikaua kuni kartul on küpsenud. Serveeri koos hapukoore – tilli kastmega

Juustu keeduvorsti lavassi rull

4-le

1 pk Leiburi Etnia lavass
1 pk Wõro juustu keeduvorsti
Tere toorjuustu küüslauguga
lehtsalatit
melissi lehti
Sweet chilli kastet

Laota lavass lauale laiali ning määri kokku toorjuustu – sweet chilli seguga. Lisa toorjuustule sweet chillit oma maitse järgi.. Seejärel lao vorstiviilud ning salatilehed ja melissilehed. Rulli hästi tihedalt kokku ning lase külmkapis seista vähemalt 10 minutit. Seejärel lõika rattad ning serveeri suupistena.

Tomati – õunahautis röstitud soolalõhega

4-le

2 tk Vici soolalõhe fileed
1 kooritud, valget sibulat, hakitud
2 tk tomatit
2 küünt küüslauku, hakitud
500 ml purustatud tomatit, konserveeritud
50 g Wõro täissuitsuvorsti Moskva
4 kooritud ning seemnetest puhastatud õuna, lõigatud sektoriteks.
2 spl hakitud peterselli
3 spl hakitud värsket basiilikut        
4 viilu  Leiburi Ela 100% täistera mitmevilja sai
soola
purustatud musta pipart
suhkrut
rapsiõli
oliiviõli

Hakitud sibul, küüslauk, ribadeks lõigatud suitsuvorst ja õunad pruunista rapsiõliga pannil. Lisa nüüd purustatud tomat ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase keema tõusta ning lisa tomati tükid. Keera kuumus väikseks ning pidevalt segades lase haududa 10 minutit. Võta Ela täistera saiaviil ning aseta selle peale pool Vici soolalõhe fileest ning küpseta 200 kraadi juures 7 minutit. Kui hautis on 10 minutit haudunud võta pott tulelt, sega sisse ürdid ning kontrolli maitset, vajadusel lisa soola või pipart. Serveerimiseks võta supikauss, aseta kõigepealt kulbitäis hautist ning siis ahjusoe saiaviil koos soolalõhega.

 

Pärnu mnt 141, Tallinn (Vaata asukohta)