Retseptid on valminud koostöös www.kalev.eu                                            

Kodune šokolaadikreem sidruniküpsistega

200 g tumedat šokolaadi Bitter
200 ml 38%-list rõõska koort
600 g kohupiimapastat
Kalevi sidrunimaitselisi küpsiseid

  1. Sulata šokolaad ning jahuta toatemperatuurini.
  2. Sega teises kausis kokku kohupiimapasta ja eelnevalt vahustatud koor (jälgi, et šokolaad ei oleks liiga kuum ja kreem liiga külm).
  3. Lisa šokolaad kreemile ning sega ettevaatlikult kokku.
  4. Serveeri kreem pokaalis ning kaunista tumeda sokolaadi ja sidruniküpsistega.


Külm vahukoore–piimašokolaadi tort

Põhi

165 g Kalevi klassikalist küpsist (1 pakk)
100 g võid

Kate

400 g kohupiimapastat
400 g 38%-list koort
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g piimašokolaadi (Kalev Special)
1 tl sidrunimahla
2 tl želatiini

  1. Purusta küpsised ning sega kokku toasooja võiga.
  2. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
  3. Vahusta koor suhkruga  ning sega ettevaatlikult kokku kohupiimapastaga, lisa vanillisuhkur.
  4. Sulata šokolaad ning lisa see kohupiimapasta segule.
  5. Kõige lõpuks lisa lahustatud zelatiin ning vala segu küpsisepõhjale.
  6. Jäta kook külmikusse vähemalt 5 – 6 tunniks.
  7. Kaunistamisel kasuta küpsiseid ning piimasokolaadi. Serveeri koos hapuka marjakastme või moosiga.

 

Küpsetatud kohupiimatort tumedasokolaadi kattega

Põhi

200 – 250 g   biskviitpõhja (põhja võib teha ka muretaignast)

Täidis

600 g kohupiima
200 g suhkrut
150 g võid
100 g jahu
50 g rosinaid
4 muna

Kate

250 g tumedat šokolaadi Bitter
75 g võid
150 g kookoshelbeid

  1. Aseta biskviit põhi 26 cm läbimõõduga koogivormi.
  2. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur.
  3. Segu edasi vahustades lisa ükshaaval munakollased.
  4. Kui mass on ühtlaselt vahustunud, sega juurde kohupiim, rosinad ja kõige lõpus jahu.
  5. Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult kohupiimamassiga.
  6. Aseta biskviitpõhi küpsetusvormi ja vala selle peale täidis.
  7. Küpseta torti 170 kraadi juures 50-60 minutit. Lase jahtuda.
  8. Katte jaoks sulata või, lisa tükeldatud šokolaad ning lase massil ühtlaseks sulada.
  9. Määri šokolaadimass jahtunud tordile, kaunistades tordi küljed kookoshelvestega. Torti võib kaunistada ka pähklite või šokolaadilaastudega.

 

Piimašokolaadi mousse

200 g piimašokolaadi (Kalev Special)
4 dl  38%-list rõõska koort
2 munakollast
3 sl tuhksuhkrut
1 sl kakaod

  1. Sulata šokolaad ning jahuta toatemperatuurini.
  2. Kui šokolaad on jahtunud, lisa pidevalt segades munakollased, tuhksuhkur ja kakao.
  3. Vahusta koor ning sega ettevaatlikult šokolaadiseguga.
  4. Serveerimisel kaunista mousse riivitud šokolaadi ja värskete marjadega

 

Piimašokolaaditrühvlid

400 g piimašokolaadi (Kalev Special)
150 g võid
50 ml likööri (soovitavalt Vana Tallinn)
150 g mandlilaaste või metspähkleid
75 g tuhksuhkrut

Viimistlemiseks ja kaunistamiseks

150 g piimašokolaadi (Kalev Special)
mandli-või metspähklipuru

  1. Vahusta või ja tuhksuhkur kohevaks vahuks.
  2. Lisa juurde röstitud ja purustatud mandlilaastud. Mandlilaastude asemel võib kasutada ka purustatud metspähkleid.
  3. Lisa sulatatud šokolaad ja liköör.
  4. Tõsta šokolaadimass kondiitripritsi või kilekotti ja pigista küpsetuspaberiga kaetud alusele väkesed, umbes 8-10-grammised kuhjad.
  5. Kui mass on hangunud, veereta kuhjakesed ümmargusteks pallikesteks, kasta sulašokolaadi ning puista peale röstitud pähklipuru.

 

Tumeda šokolaadi tort mandlitega

Põhi

350 g suhkrut
250 g tumedat šokolaadi Bitter
200 g jahu
200 g võid
3 muna
40 g kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
250 ml vett

Kate

200 g tumedat šokolaadi Bitter
100 g võid
200 g röstitud mandlilaaste

  1. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga – voldi küpsetuspaber nii põhjale kui äärtele.
  2. Kõigepealt klopi lahti munad ning lisa vesi. Vesi peab olema võimalikult külm.
  3. Teises kausis sulata šokolaad ja sega kokku toasooja võiga.
  4. Lisa šokolaadi-võisegu veega lahtiklopitud munadele ning sega ettevaatlikult ühtlaseks.
  5. Nüüd sega omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber ja suhkur ning lisa ka need taignasse.
  6. Vala mass eelnevalt ettevalmistatud koogivormi ning küpseta 140-160 kraadi juures 1-1,5 tundi. Selleks, et ahjus oleks rohkem niiskust, pane ahju põhja veevann.
  7. Katteks sulata šokolaad ning sega kokku toasooja võiga. Määri kate ühtlaselt tordile ning puista tordi äärtele röstitud mandlilaaste
  8. Lase enne serveerimist tordil jahedas kohas vähemalt pool tundi seista.

 

Tumeda šokolaadi trühvlid

400 g tumedat šokolaadi Bitter
150 g võid
50 ml konjakit
150 g mandlilaaste
75 g tuhksuhkrut

Viimistlemiseks ja kaunistamiseks

150 g tumedat šokolaadi Bitter
mandlipuru

  1. Vahusta või ja tuhksuhkur kohevaks vahuks ja lisa juurde röstitud ning purustatud mandlilaastud.
  2. Sulata šokolaad ja sega võimassi hulka. Lõpuks lisa konjak.
  3. Tõsta saadud segu kondiitripritsi (või tõsta lusikaga )  umbes 8-10-grammised kuhjad.
  4. Kui mass on hangunud, veereta ümmargused pallikesed, kasta sulašokolaadi ning puista peale mandlipuru.

 

Vaarika-toorjuustu tort valge šokolaadiga

Põhi

250 g Kalevi sidrunimaitselisi küpsiseid (1,5 pakki)
100 g võid

Täidis

600 g toorjuustu
250 g vaarikaid
200 g suhkrut
4 muna

Kate

250 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi White

  1. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
  2. Purusta küpsised ja sega kokku pehme võiga.
  3. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale.
  4. ega toorjuust suhkruga ja segamist jätkates lisa ükshaaval juurde munad. Lõpuks lisa vaarikad ja vala täidis küpsisepõhjale.
  5. Küpseta 180 kraadi juures 30-45 minutit.
  6. Lase tordil täiesti jahtuda.
  7. Katteks sulata šokolaad, sega kokku toasooja toorjuustuga ning määri jahtunud koogile.
  8. Enne serveerimist hoia torti vähemalt pool tundi külmikus.

 

Kohupiimatort valge šokolaadiga

400-500 g valmis biskviitpõhja (võib ka ise valmistada )
500 g kohupiimapastat
200 g valget šokolaadi White
180 g  mustsõstraid
100 g  38%-list rõõska koort
½ tl kaneeli

  1. Sulata šokolaad ning sega kokku toasooja kohupiimapasta ja vahustatud vahukoorega.
  2. Maitsesta segu kaneeliga.
  3. Lõika biskviitpõhi kolmeks kettaks.
  4. Kolmandik kreemist ning pooled marjad tõsta esimesele biskviidikihile ning aseta sellele teine biskviidikiht (kui marjad on kuivemad, võiks biskviiti eelnevalt mahlaga immutada).
  5. Teisele biskviidikihile tõsta kolmandik kreemist ning ülejäänud marjad.
  6. Aseta kõige peale kolmas biskviidikiht ning kata kogu tort ülejäänud kreemiga.
  7. Hoia torti enne serveerimist vähamalt kaks tundi külmas. Kõige parem maitseb see aga järgmisel päeval.

 

Tiramisu valgest šokolaadist

500 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi White
360 ml 35% või 38%-list rõõska koort
2 tassi kanget kohvi  
300 g Kalevi šokolaadimaitselisi küpsiseid (2 pakki)
1 tl kaneeli
2 sidrunit

  1. Sulata valge šokolaad ja sega toasooja toorjuustuga.
  2. Vahusta koor ja lisa ettevaatlikult segades toorjuustusegusse.
  3. Maitsesta kreem kaneeli ja sidruniga.
  4. Leota küpsiseid kanges kohvis ja lao kreemiga vaheldumisi magustoidupokaalidesse või -kaussidesse.
  5. Lase magustoidul paar tundi jahedas seista.
  6. Serveerimisel kaunista riivitud šokolaadi või kakaoga.

 

Valge šokolaadi trühvlid

200 g toorjuustu
150 g valget šokolaadi

Viimistlemiseks ja kaunistamiseks

300 g  valget šokolaadi (võib olla ka Kalev White valge šokolaad mustikate ja õhitud riisiga või Kalev White valge šokolaad küpsisetükkide ja maasikaga)
küpsisepuru

  1. Sulata  valge šokolaad ja sega kokku toasooja toorjuustuga.
  2. Sega mass ühtlaseks, tõsta see kondiitripritsi või kilekotti ja suru küpsetuspaberiga kaetud alusele umbes 10-12-grammised kuhjakesed.
  3. Pane need koos alusega külmikusse (kui on kiire, siis võib ka sügavkülma) ning lase hanguda.
  4. Sulata valge šokolaad ning kasta kommid ükshaaval segusse ning seejärel veereta trühvleid küpsisepurus
  5. Lase trühvlitel enne serveerimist täielikult hanguda.

 

Vürtsikas piimašokolaadikeeks pähklitega

Taigen

240 g jahu
180 g
150 g võid
100 g külma piima
3 muna
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl kakaopulbrit

Kate

200 g piimašokolaadi (Anneke või Kalev Special)
100 g metspähkleid
50 g kohvikoort

  1. Vahusta või suhkruga.
  2. Tainast samal ajal pidevalt segades lisa ükshaaval munad.
  3. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kardemon ja kakaopulber. Lisa segu taignale vaheldumisi külma piimaga.
  4. Vala tainas eelnevalt võiga määritud keeksivormi.
  5. Küpseta 170-180 kraadi juures 40-50 minutit.
  6. Katte jaoks sulata piimašokolaad, lisa sellele kohvikoor ning sega korralikult läbi.
  7. Kalla segu jahtunud keeksile ja kaunista pealt pähklitega.
 

Pärnu mnt 141, Tallinn (Vaata asukohta)